Startpagina
Ontbijt Lunch Avondeten Hapjes Zoet
 
Kip met Boursin en Champignonsoep
 
Duur
- 15 minuten voorbereiden
- 15 minuten in de pan
 
 
 
 
Ingrediënten
Voor ongeveer 6 porties
2 á 3 dagen te serveren, mits in koelkast bewaard
- 500 gram kip
- 1 bakje champignons
- 1 blik champignonsoep
- 1 pakje boursin
- 1 ui
- 1 pak rijst
- 3 tenen knoflook
- groenten
- olie
- zout en peper
 
 
Benodigdheden
- diepe koekenpan
- pannetje voor de rijst
- pannetje voor de groenten
- spatel
- blikopener
 
 
Bereiding
Breng de rijst aan de kook. Kook zachtjes door en roer af en toe. Proef af en toe een rijstkorrel of het al klaar is.
Snij de kip in blokjes. Doe er zout en peper op. Zet de diepe pan aan, verhit er olie in. Braad de kipblokjes

Snij ondertussen de chapginons, ui, knoflook en groenten

breng de groenten aan de kook, en gooi de champgnons en ui bij de kip in de pan. Pers de knoflook uit en doe bij de kip.
Als de kip gaar is, champignonsoep en boursin erbij. Doe nog wat zout en peper in de pan erbij.
af en toe roeren.
eet smakelijk!