Stap 1
Snijd voor de ingelegde uien de uien in ringen. Doe de ringen in een weckpot. Vul de weckpot 50/50 met water en natuurazijn. Doe er wat suiker bij en sluit de deksel. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de friteuse tot 180 graden.
Stap 3
Plet de mosterdzaadjes in een vijzel. Maak kibbelingkruiden door alle specerijen met elkaar te mengen.
Stap 4
Snijd de hamburgerbroodjes door. Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en gril goudbruin in een grillpan.
Stap 5
Maak een beslag van bloem, zout, kibbelingkruiden, bruisend water en een eidooier. Met goed door elkaar met een garde.
Stap 6
Maak remouladesaus van mayonaise, fijngesneden kappertjes, blokjes augurk, gesneden sjalot, mosterd, peper, zout en fijngesneden peterselie. Meng door elkaar met een handige siliconen spatel.
Stap 7
Haal de kabeljauwhaasjes door het beslag en laat voorzichtig (!) zakken in de frituurolie (mandje niet gebruiken, want de vis blijft eraan plakken). Bak in minimaal 5 minuten bruin en krokant.
Stap 8
Doe de remouladesaus op het hamburgerbroodje. Beleg met rucola en de versgebakken vis. Strooi nog wat extra kibbelingkruiden over de kibbeling. Maak de Kibbeling Burger af met de ingelegde uien, peterselie en de bovenkant van het broodje.