Startpagina
Voorgerecht
Spectaculair voorgerechtje
Haring in zure roomsaus
Hoofdgerecht
Biefstuk met cognac
Indisch stoofvlees met Sajoerboontjes
Varkenshaasje in Chilisaus
Italiaans buffet
Chili Con Carne
Kalkoen met whisky
Soep
Kippensoep
Komkommersalade
Tips
 
Haring in zure roomsaus
Gewaagd voorgerecht, maar super heerlijk …
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 4 á 5 verse maatjesharingen
- 2 eetlepels fijngehakte ui
- 6 eetlepels grofgehakte nectarine of rode appel
- 8 eetlepels zure room
- 2 eetlepels citroensap
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel fijngeknipte peterselie, bieslook of malse groene uiteinden van sla-uitjes.

Bereiding
1. Eventueel 1 dag van tevoren:
spoel de haringen minstens 5 minuten onder de stromende kraan en laat ze vervolgens een tijdje weken in een ruim koud waterbad. (Af en toe water verschonen)

2. Snij de haringen in hapklare stukjes en leg deze in een niet al te diepe schaal.
3. Vermeng de zure room met de fijngehakte ui en stukjes nectarine of appel en breng dit mengsel op smaak met citroensap en suiker.
4. Overgiet de stukjes haring met het roommengsel en bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie, bieslook of sla-uitjes. Laat het mengsel een paar uur staan voor u het opdient, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
Héérlijk & gezond (?!?)