Startpagina
Voorgerecht
Spectaculair voorgerechtje
Haring in zure roomsaus
Hoofdgerecht
Biefstuk met cognac
Indisch stoofvlees met Sajoerboontjes
Varkenshaasje in Chilisaus
Italiaans buffet
Chili Con Carne
Kalkoen met whisky
Soep
Kippensoep
Komkommersalade
Tips
 
Varkenshaasje in Chilisaus
gemakkelijk, snel en lekker
Ingrediënten  
Voor 2 tot 4 personen:
- Fles “sweet chilisaus
- zwarte peperkorrels
- varkenshaasjes
- champignons
- uien
- knoflook
- rode paprika
- peterselie en/of selderie
- creme fraiche
- scheutje ketjap

Bereiding
Varkenshaasjes (een halve tot één p.p.) in plakjes of blokjes snijden, zout en peper erover en bakken in boter of olie.
Uien in ringen snijden en eerst apart bakken, champignons halveren, reepjes paprika erbij doen en meebakken.
Alles bij elkaar in de pan en een paar flinke scheuten sweet chilisaus toevoegen, tot het geheel een mooie prut is.
Knoflook persen, peterselie, selderij (eventueel een klein handje peperkorrels) erbij.
Scheutje ketjap en een paar flinke eetlepels crème-freche.
Even laten pruttelen.
Serveren met gekookte aardappelen of rijst en ook iedere gewenste groente past hierbij.

Tip van de kok: Je kunt de groenten ook door het gerecht scheppen en mee kookbakken. Bijvoorbeeld haricot-verts of gebroken sperziebonen.

Smakelijk eten.